Indragårdens Kalas

 
Harde fakta

Høyde: 52 cm
Vekt: 22 kg
HD: B
AD: A
Øyenlyst fri juni 2014
Mentalbeskrevet (1 på skudd)
Fullført Funksjonsanalyse
Opprykk til LP2 (13.10.2013)

Mykere fakta

Scala heter på fint Indragårdens Kalas, og er en golden retrieverfrøken av jaktlinjer. Hun har mer enn innfridd de høye forventningene våre; hun er en  avbalansert og behagelig golden retriever, som er førbar, nysgjerrig, trygg og enkel på alle måter. Vi er veldig takknemlige for at Annika lot oss få denne fantastiske hunden!

Hver gang jeg prøver å skrive en sammenfatning om Scalas bedre og dårligere sider, blir det bare en suppe av kvalmende skryt. Jeg digger hunden litt for mye for å skrive noe klartenkt. Jeg gjør det heller slik, lister opp hva jeg mener er hennes beste og dårligste egenskaper (sammenlignet med mitt kjennskap til jaktgoldens forøvrig).

Scalas tre beste egenskaper:
1: Evnen til å  veksle mellom aktivitet og ro
2: Stor selvkontroll!
3: God balanse mellom mykhet og selvstendighet/nysgjerrighet

Scalas tre dårligste egenskaper:
1: Hun har litt lite pels. I alle fall ennå; pelskvaliteten er god men hun må kles på rundt 20 minus med mindre hun er i høy aktivitet. Søsknene hennes er normalt/godt pelset.
2: Eeeehhh… Ok, hun kunne hatt bedre avreagering (den er midt på treet, men balanseres fint med nysgjerrigheten og at hun ikke lar seg affisere av for mye, såeh.)
3: Foretrekker hestebæsj over forkuler. Hun syns i grunnen at forkuler er litt oppskrytt…?

På grunn av mine begrensninger, satser vi på lydighet i første omgang, mens vi pusler med jakt på siden.  Jakt er gøy, utrolig fascinerende å se hva som bor i henne helt av seg selv, så vi må jo teste hvor langt vi kan komme der også. Bare ta tida til hjelp og kose seg på veien!

Vidar Venbakken har laget en fin oversikt over Indragårdens K-kull, som Scala er fra:

Reklamer