Kul hund.

Jeg har en kul hund. Det har jeg vært ganske sikker på i snart to år (ja, for hun ble jo to år for etpar uker siden, fine hunden!), men for hver måned som har gått siden august 2012 har jeg blitt enda mer sikker på det. Jeg har en kul hund! Og hun blir bare kulere og kulere! Flaks.

Det har nemlig skjedd noe rart med hunden min den våren her. Jeg mistenker at hun har blitt voksen. I alle fall nesten. I løpet av disse månedene har hun på en måte blitt hardere i hodet, litt tøffere, eller mer selvstendig – jeg vet ikke helt hvordan jeg skal sette ord på det… Resultatet er i alle fall at hun er en enda kulere hund enn hun var før hun ble voksen. Jeg har hele tiden likt det ved henne, at hun er litt tøffere enn en hel del jaktgoldens, at det er mye kamp i henne og at hun er selvstendig og ikke så myk at jeg må gå på tærne rundt henne; men nå har de egenskapene på en måte blitt tydeligere. Hun er fortsatt latterlig lydig; men hun er ikke lenger lydig «fordi jeg sier det», men fordi det har blitt vane, vi har blitt samkjørt i hverdagsreglene våre. Også hender det at hun er ulydig! Enkelte ganger syns hun det er unødvendig å bli ropt inn, eller å måtte holde den eller den siden av veien, og da ser jeg på ørene at hun hører, men så gir hun meg fingern og later som ingenting. Og jeg liker det! Hun får ikke vinne på det, naturligvis, men jeg liker at hun tester grenser og viser viljen sin litt.

At hun har blitt sterkere mentalt og fått mer attitude gjør samarbeidet vårt bedre, vi blir jevnere. Hun har til tider hatt tendenser av å føles som en fjernstyrt bil, men nå er det et individ med klare meninger og en synlig vilje vi lever med, og jeg jobber med. Jeg ser det i treninga også, hun tar mye mer initiativ, tar det ikke personlig om hun gjør feil, og viser tydelig hva hun mener om mine avgjørelser. Artig!

Vi hadde høye forventninger til Scala, men den jaktgolden som kommer i hus etter henne…det kommer til å stilles høye krav til den, stakkar.

Også har vi trent! Faktisk. Ordentlig også, så det må jo rapporteres. Jeg må bare gå tur med den kule hunden først.

Reklamer

Én tanke på “Kul hund.

  1. Høres helt herlig ut, gleder meg til min blir voksen( eller ikke, det er litt gøy med denne perioden også) Men føler det er litt av det samme hos Scala og Prima.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s